tiistai 30. joulukuuta 2008

Vaalirahat julki

Tänään julkistettiin kunnallisvaaleissa valittujen tekemät vaalirahoitusilmoitukset. Hämeenlinnassa hajonta oli melkoista. Kallein kampanja maksoi 4000 euroa ja halvin 15. Keskimäärin rahaa käytettiin 1300 euroa.

Oma vaalirahoitukseni oli hiukan vaille 1500 euroa. Sain puolueeltani 464 euroa ja hämeenlinnalaisilta vasemmistorakentajilta tonnin. Omasta pussista meni muutama kymppi. En laskenut pikkukuluja kuten bensaa, iltaisin askartelemiani ja jakamiani tikkuaskeja ja lämpökynttilöitä enkä tietenkään omaa aikaani, jota käytin vaalikampanjaan.

Yhden saamani äänen hinnaksi tuli vajaa 5 euroa. Sekin lienee aika tavalla valittujen hämeenlinnalaisvaltuutettujen keskitasoa.

Ylivoimaisesti suurin osa vaalirahoituksestani meni paikalliselle mediakonsernille, joka julkaisee Hämeen Sanomia, Kaupunkiuutisia ja Viikkouutisia. Kampanjani perustui pieniin 50 palstamillimetrin kokoisiin ilmoituksiin, joissa oli kuvan lisäksi nimi, numero, nettisivujeni osoite ja tunnukseni "Vasen puolustaja", jota olen käyttänyt kaikissa 20 vuoden aikana käymissäni vaaleissa.

Aloitin lehtimainonnan ensimmäisten joukossa ja ilmoituksia julkaistiin n. 25 kertaa eli ilmoitteluni perustana olivat toistot. Olen havainnut sen vuosien varrella hyväksi. Naama painuu mieleen.

Koska pääosa vaalirahoituksestani oli vasemmistoliittolaisten ja ammatillisesti järjestäytyneiden palkansaajien sponsoroimaa, ilmoitan näin julkisesti ajavani valtuustotyössäni kaikilla tavoin näiden taustaryhmieni parasta.

3 kommenttia:

Joonas Korhonen kirjoitti...

Siitä olen samaa mieltä, että tokihan jokainen ajaa taustaryhmiensä etua, mutta toivottavasti et unohda niitä joilla ei ole varaa rahoittaa kenenkään kampanjaa. Heistäkin varmasti jokunen on sinulle äänensä antanut.

Ja toivottavasti jaksat valtuustossa vielä pitää niidenkin puolta joiden ääni ei kuulu tässä tyytyväisen enemmistön diktatuurissa.

Ja hyvä ploki muuten, täytyy pistää jossain vaiheessa linkkeihin. ;)

Reiska kirjoitti...

Kiitos kommentistasi. Pidän mielessä huomautuksesi.

Kirjoitukseni loppulause oli tarkoitettu letkautukseksi niille politiikoille, jotka haluavat jostakin syystä salata todelliset taustaryhmänsä. Minulla ei siihen ole mitään syytä.

Joonas Korhonen kirjoitti...

Joo, sitä mää aattelinkin, että näin on, mutta onhan se hyvä tarkentaa kuitenkin. Pidä lippu korkealla.