maanantai 21. heinäkuuta 2008

Kansalaisaktiivisuutta

Hämeenlinnassa on varsinkin nyt suurkuntaa luotaessa puhuttu paljon uudenlaisista tavoista lisätä kansalaisaktiivisuutta. Konkreettisia ehdotuksia ei juuri kukaan ole esittänyt.

Täällä on ollut parin vuoden ajan verkkovaltuusto (http://www.hameenlinna.fi/attachments/verkkovaltuusto/Verkkovaltuusto_taustatietoa.pdf), johon kuuluu 170 aktiivista henkilöä, mutta sekin näyttää vähän lässähtäneen, kun toimintaa vetänyt Kari Kolehmainen jäi eläkkeelle.

Törmäsin Vaasan kaupungin sivuja selatessani www.vaasalaisia.info - sivuihin ja ihastuin! Värikkäässä ja monipuolisessa kaupunkiblogissa on lähes 800 juttua kuvineen sekä monenlaista ajankohtaista tietoa. Sieltä löytyy myös Wikipedian kaltainen tietopankki Vaasapedia sekä puffipalsta pienten ja suurten tapahtumien järjestäjille.

Parasta on kuitenkin keskustelupalsta, johon on rekisteröitynyt pitkälti toistatuhatta kaupunkilaista, jotka ovat kirjoittaneet 45000 mielipidettä lähes 1500 eri aiheesta. Lisäksi kuka tahansa voi kirjoittaa sinne lyhytviestejä ilman rekisteröitymistä.

Jotain tämänkaltaista kansalaisaktiivisuuden foorumia kaipaisin myös tänne.

1 kommentti:

Tapio Parkkari kirjoitti...

Mukava huomata että Hämeenlinnassa on huomioitu vaasalaisia.info kaupunkiblogi.

Tottakai teidän pitää saada samanlainen,vaikka se merkitsee tekijöilleen hikeä, verta ja kyyneleitä,

vaasalaisia.info
yllläpito