perjantai 25. heinäkuuta 2008

Toriporinaa

Hämeenlinnan torilla on yksi suuri torikahvila ja sen vieressä kesäisin kaupungin esiintymislava. Lavalla järjestetään pari kertaa viikossa konsertteja ja yhteislaulutilaisuuksia ja satunnaisesti muita tapahtumia.

Nyt on paikallislehdissä ja netin keskustelupalstoilla noussut kohua siitä, että kahvilayrittäjä Taurun Jussi on pitänyt suhteellisen tiukkaa linjaa siitä, että hänen kahvilansa paikat ovat vain asiakkaiden käytettävissä.

Joihinkin lavalla järjestettäviin tapahtumiin, mm. yhteislauluiltoihin on Tauru, joka on yksi järjestäjistä, hankkinut kustannuksellaan penkkejä vanheempia osallistujia varten. Niiden käyttäjillä ei tietenkään ole ostovelvollisuutta kahvilasta.

Lähetin toista vuotta sitten tekniselle lautakunnalle aloitteen, että kaupunki hankkisi torin esiintymislavan tapahtumia varten 20 - 30 kpl kevyitä n. 3 metrin pituisia penkkejä, joiden metallijalat olisivat alle taittuvia. Penkkejä voitaisiin säilyttää lavan alla olevassa tyhjässä tilassa. Näin ei tapahtumien järjestäjille tulisi kuljetuskustannuksia ja penkkien käyttöönotto ja kokoaminen varastoon olisi helppoa.

Olen kuullut, että kirjettäni olisi käsitelty ja ratkaisuksi, esitetty, että käytettäisiin kaupungin varastolla Suosaaressa säilytettäviä penkkejä. Tunnen nämä penkit, koska olen viimeisen 30 vuoden aikana lukuisia kertoja niitä joutunut käsittelemään järjestäessäni erilaisia ulkoilmatilaisuuksia.

Kysymyksessä on kasa paksuja 5 - 6 metriä pitkiä lankkuja, jotka ovat vettyneet lukemattomissa sateissa ja osaksi lahonneet sekä samassa tilassa olevia puisia pukkeja lankkujen alle. Kuljettaminen vaatii aina hiabilla varustetun kuorma-auton.

Esittämäni ratkaisu helpottaisi monenlaisten toritilaisuuksien järjestämistä. Se ei vaatisi paljon rahaa. Ja ennen kaikkea - se parantaisi torin ilmapiiriä.

Ei kommentteja: