torstai 16. lokakuuta 2008

Monenlaisia murheita

Ihmiset tulevat vaalien alla kertomaan ehdokkaille yllättävän avoimesti erilaisista ongelmistaan. Neuvoja kysytään kaikenlaisiin pulmiin.

Eilen eräs rouva kyseli käsitystäni siitä, mihin suuntaan pankkikriisi on johtamassa. Hän oli miehensä kanssa myynyt jokin aika sitten talonsa ja rahat olivat yhdellä määräaikaistilillä. Jos pankki kaatuu, he menettävät suurimman osan elämänsä aikana ansaituista säästöistään, koska talletussuoja ei riitä kattamaan talletuksen arvoa.

En ole mitenkään talousasiantuntija, mutta totesimme, että paras ratkaisu tässä epävarmassa tilanteessa taitaa olla talletusten hajauttaminen eri pankkeihin.

Toinen rouva taas tiedusteli neuvoani, miten tulla toimeen kuukauden alle neljänsadan euron työttömyyspäivärahalla. Tunnenhan minä tietenkin kaupungin tarjoamat mahdollisuudet toimeentulotukeen ja erinäisiin muihin tukiin, mutta lähinnä saatoin tarjota siinä tilanteessa hänelle osanottoa ja sympatiaa.

Onneksi viereen sattui ulkopuolinen arjen asiantuntija, joka kuuli keskustelumme ja pystyi antamaan rouvalle vertaistukea. Kuuntelin suorastaan ihaillen kun hän selvitti tarkkaan, millaista apua erilaisista kolmannen sektorin paikoista(Pelastusarmeija, Sininauha, Adventtikirkko jne.) on saatavissa ja milloin.

Tuli mieleen, että kaupungissamme tulisi olla jonkinlainen sosiaali-infopiste, josta hätää kärsivät saisivat keskitetysti ajantasaista ja konkreettista tietoa sekä yhteiskunnan että järjestöjen tarjoamasta avusta.

Ei kommentteja: