tiistai 28. lokakuuta 2008

Vaalien jälkeen

Vaalit ovat ohi. Kerta kerran jälkeen ne tuntuvat raskaammilta. Eipä silti - tällä kertaa tein töitä ehkä enemmän kuin koskaan ennen. Hoidin paikkakunnallani ja vähän naapurissakin julisteiden laadinnan ja painatuksen, yhteisilmoittelun suunnittelun ja vielä oman kampanjani.

Päivät seisoin kolmen viikon ajan vaaliteltalla torilla ja illat liimailin lappuja tikkuaskeihin ja lämpökynttilöihin. Siihen päälle kokoukset ja muut palaverit, radiokeskustelut, paneelit ja muut vaalitilaisuudet.

Tämä oli viimeinen vaalitaisteluni. Neljän vuoden kuluttua olen jo yli 70-vuotias ja jos olen silloin jo niin dementoitunut, etten ymmärrä lopettaa, toivon, että porukka pakottaisi siihen.

Oma vaalimenestykseni oli vähintään tyydyttävä. Äänimääräni kasvoi edellisistä vaaleista toistakymmentä prosenttia ja 15. sija 358 hyvän ehdokkaan joukossa on hyvä saavutus.

Olen tietysti pettynyt puolueeni menestykseen valtakunnallisesti ja myös täällä Hämeenlinnassa. Vasemmistoliitto ei pystynyt esittämään selkeää ja uskottavaa muutosvaihtoehtoa, vaikka sen vaalikampanjamateriaali olikin pirteää ja värikästä.

Emme löytäneet riittävästi vetovoimaisia ehdokkaita kovista ponnisteluistamme huolimatta ja kaikki ehdokkaat eivät olleet innokkaasti vaalityössä mukana. On syytä suorittaa myös itsetutkistelua, onko harjoittamassamme kunnallispolitiikassa ollut jotain sellaista, joka ei vedä kannattajia.

Näistä asetelmista sitten rakentamaan uutta Hämeenlinnaa. Kiitos kaikille äänestäjilleni, kilpailijoilleni ja muille tukea osoittaneille!

Ei kommentteja: