lauantai 9. elokuuta 2008

Tuputtaminen yököttää

Alan olla kurkkua myöten täynnä sitä, että joka jumalan juttuun Pekingin olympialaisista on jo kohta vuoden ajan ujutettu toimittajan huolestuminen Kiinan ihmisoikeuksien huonosta tilasta. Alkaa tuntua jo siltä, että kysymyksessä on jonkinlainen rituaali, joka jokaisen toimittajan on täytettävä silloin kun Kiinasta ylipäänsä kirjoitetaan tai puhutaan.

Jos olisin vainoharhaisempi, voisin kuvitella, että heidät on joltakin taholta käsketty tekemään niin. Vai voiko olla kysymyksessä pelkästään lammasmainen toisten perässä kulkeminen?

Silloin kun Putin oli Venäjän presidentti, oli mediassa samantyyppistä kuviota. En juuri nähnyt tai kuullut tiedotusvälineissä hänestä kertovaa juttua, jossa ei olisi mainittu sitä, että hän oli ollut aikaisemmin KGB:n työntekijänä DDR:ssa. Ei ollut mitään väliä sillä, liittyikö tämä maininta mitenkään kulloinkin kyseessä olevaan uutiseen tai Putinin tehtävään Venäjän presidenttinä.

Sanon selkokielisesti sen, että tämä mielipiteeni EI tarkoita sitä, että pitäisin Kiinan ihmisoikeustilannetta hyvänä tai että Putinin tekemisisssä EI olisi ollut arvosteltavaa. Olen kai tullut vain yliherkäksi ylenmääräisesti tuputetulle propagandalle, tulipa se mistä suunnasta tahansa.

Ei kommentteja: